Tak

Tak för svenska väderförhållanden

I vårt urval hittar du ett flertal alternativ rörande både takmaterial och takdesign så att du säkert ska kunna finna ett alternativ som matchar dina önskemål och din budget. När du ska välja tak är det viktigt att du dels tar hänsyn till stilen du eftersöker, men också takhöjden, lutningen och den förväntade kostnaden. Givetvis hjälper vi dig mer än gärna och guidar dig rätt utifrån dina behov.

Plåttak

Plåttak gör sig bra på de flesta hus tack vare sina starka och formbara egenskaper. De är för det mesta enkla att lägga då de är enkla att skära till för optimal passform. Dessutom håller de länge oavsett väder och vind och underhållsbehovet är näst intill obefintligt för en lång tid framöver. För att skapa det rätta utseendet för just ditt hem finns plåttak i olika form och färg.

Snygga och klassiska tegeltak

Det klassiska tegeltaket ger ditt hem ett elegant och imponerande intryck. Tegelpannorna utgör ett utmärkt skydd mot väderutmaningarna som det svenska klimatet bjuder på och är också ett fördelaktigt val med tanke på dess minimala behov av underhåll. Även ljudisoleringen optimeras då man väljer tegeltak till sitt hem.
I vårt sortiment finns flera färger att välja mellan så att det matchar omgivningen, ditt hems fasad och din personliga smak.

Takpapp

Papp – eller bitumentak är ett bra val för sluttande och brantare tak. Materialet lämpar sig också väl för tak med ett större antal genomföringar, vinklar och former. Takpappen är trots sin lätthet kompakt med hög motståndskraft för att säkert skydda ditt hem mot väder och vind och lämpar sig också bra rent utseendemässigt till de flesta husstilar. Korrekt lagt är hållbarheten lika som för ett plåttak oavsett om det ligger på en villa, ett fritidshus eller en större gård.

Ett kvalitativt tak som kronan på verket

Takets funktion är väsentlig och det är oerhört viktigt att du tar hand om det på allra bästa sätt för att förlänga dess livslängd och hålla hemmet säkert. Regelbunden tillsyn och underhåll vid behov minskar riskerna för höga renoveringskostnader och säkerställer att skador inte sprider sig.
Vi på Lappli Hus ger dig en optimal start och de rätta förutsättningarna genom korrekt montering och rätt material. Vi kan också informera dig om hur du underhåller ditt tak i framtiden för maximal beständighet.